Tolhuispark, 9103 SN Dokkum
  • Nieuws

<< Terug

Uitslag vijftiende ponykeuring Concours Hippique te Dokkum

Datum: 26 juni 2016 Uitslag vijftiende ponykeuring Concours Hippique te Dokkum

De ongeveer 45 pony’s die dit jaar voor het eerst digitaal waren aangemeld, stonden afgelopen zaterdag klaar om te worden gekeurd door de vierkoppige jury. De nieuwe grasmat in het Tolhuispark bleek een uitstekende wedstrijdring. Er was genoeg ruimte voor iedereen. Het weer in de ochtend werkte ook mee, zodat mens en dier zich van hun beste zijde lieten zien. Volgens de jury gaat de kwaliteit elk jaar nog omhoog.

Er werd gekeurd in verschillende rasrubrieken: Shetland, Welsh, New Forest en NRPS. En soms is dat appels met peren vergelijken. Toch mochten er twaalf pony’s naar de grote wedstrijdring op het hoofdveld. Daar bleven vijf kanshebbers over. Nadat de jury ze allemaal nog eens had zien stappen en draven, werd de platenbonte Shetlandpony Bas van Kaj Noordbruis uit Buitenpost de algemeen dagkampioen van 2016.

De Oeds van der Ploeg wisselprijs, die voor de vierde maal werd uitgereikt, ging naar Ee. De kleine Shetlandpony Sandra van de Stadsweg, in combinatie met de beide kleine meisjes Jannemijn Tjeerdsma en Anna Jeltje Mossel (beiden 4 jaar) was een plaatje om te zien en zij kregen van de jury deze aanmoedigingsprijs.

De prijzen werden beschikbaar gesteld door Bouwbedrijf Postma Hantum/Kootstertille. Voor elke pony was er een rozet en voor de voorbrengers een medaille. Gezien de publieke belangstelling en enthousiasme van de deelnemers, komt er in 2017 zeker een vervolg.
 

Uitslag vijftiende ponykeuring Concours Hippique te Dokkum

December

September

Maart

December

Maart

Februari

December

Maart

December

September

Juni

Mei

December

September

Juni

Mei

Juni

Mei

April

December

Oktober

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Juni

Sponsoren

https://www.hostingreviews.website