Tolhuispark, 9103 SN Dokkum
  • Nieuws

<< Terug

21 september Fries Kampioenschap Ringrijden

Datum: 12 september 2019 21 september Fries Kampioenschap Ringrijden

Zaterdag 21 september Fries Kampioenschap Ringsteken op de Bronlaan in Dokkum
 
Om de eeuwenoude traditie van het Fries Kampioenschap ringsteken in ere te houden, organiseren Nationaal Concours Hippique Dokkum en Stichting Bolletongersdei Bolsward om de beurt het Fries Kampioenschap ringsteken in Dokkum en Bolsward. Het Fries Kampioenschap Ringrijden is voor leden van Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning. De zeven beste aanspanningen van beide verenigingen kunnen zich in een competitie klasseren voor het FK.
 
De beurt was dit jaar aan Bolsward, maar omdat het Kampioenschap vorig jaar niet door kon gaan omdat er veel deelnemers betrokken waren bij het theaterspektakel de Stormruiter, organiseert Dokkum het dit jaar alsnog. Dit jaar vindt het Fries Kampioenschap Ringrijden plaats op zaterdag 21 september, op de Bronlaan net buiten de Bolwerken van Dokkum.
 
De rijders verzamelen met hun steeksters op het Kalkhûsplein om de rijtuigen in te spannen. Rond 13.30 uur rijden de veertien combinaties door de historische binnenstad (via de Oostersingel, De Zijl, Woudpoortbrug) naar de Bronlaan in Dokkum. Om 14.00 uur  klinkt het officiële startsein voor het Fries Kampioenschap ringsteken. Bent u ook benieuwd naar de historische Friese sjezen en de prachtige Friese kostuums? Kom naar de Bronlaan, de toegang is gratis!
 

Maart

Februari

December

Maart

December

September

Juni

Mei

December

September

Juni

Mei

Juni

Mei

April

December

Oktober

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Juni

Sponsoren

https://www.hostingreviews.website