Tolhuispark, 9103 SN Dokkum
  • Nieuws

<< Terug

Jehan en Bernice Bouma Fries Kampioenschap Ringsteken 2023

Datum: 25 september 2023 Jehan en Bernice Bouma Fries Kampioenschap Ringsteken 2023

DOKKUM – De gouden zweep is dit jaar voor de combinatie Bouma uit Aldeboarn met het Friese paard Jildau voor de sjees.
 
Het Nationaal Concours Hippique Dokkum organiseerde dit jaar het Fries Kampioenschap. Het Fries Kampioenschap Ringrijden is voor leden van Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning. De zeven beste aanspanningen van beide verenigingen hebben zich voor dit kampioenschap geplaatst en streden zaterdag om de titel.
 
Met prachtige weeromstandigheden werd het kampioenschap op de Bronlaan verreden. Totaal werden er zes rondes verreden door de veertien combinaties. Na deze zes rondes eindigden combinatie Bouma en combinatie Landheer uit Wartena met een gelijke stand, zij wisten allebei alle ringen te steken! Er zou dan een barrage moeten worden verreden, maar doordat het paard Hedske van combinatie Landheer geblesseerd is geraakt konden zij niet verder rijden. Hierdoor heeft de jury besloten dat de eerste prijs ging naar combinatie Bouma en de tweede prijs naar combinatie Landheer.
Naast de prijs voor de beste ringsteekster waren er ook twee prijzen voor het schoonste geheel. Hier wordt door de jury gekeken naar de aanspanning,  het tuig, de kleding maar bijvoorbeeld ook of het paard mooi recht wordt gesteld. De prijs voor de Vereniging Het Friese Tuigpaard ging naar Bert Huis in ’t Veld en Martine Hospers uit Ruigahuizen met Fries Thys fan de Vestahoeve. De prijs voor de Vereniging De Friese Aanspanning ging naar de dames Wijdenes uit Medemblik met hun Welshpony Teddy.
Concours Hippique Dokkum kijkt terug op een geslaagd Fries Kampioenschap. Het kampioenschap zal volgend jaar weer in Bolsward verreden worden.
 
 

December

September

Maart

December

Maart

Februari

December

Maart

December

September

Juni

Mei

December

September

Juni

Mei

Juni

Mei

April

December

Oktober

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Juni

Sponsoren

https://www.hostingreviews.website