Tolhuispark, 9103 SN Dokkum
  • Nieuws

<< Terug

Zaterdag 23 september Fries Kampioenschap Ringsteken op de Bronlaan in Dokkum

Datum: 17 september 2023 Zaterdag 23 september Fries Kampioenschap Ringsteken op de Bronlaan in Dokkum

Het ringsteken is één van de oudste vormen van paardensport. De ringen worden gestoken vanuit handjes welke aan de rechterzijde van het parcours zijn opgesteld. In de handjes zit een magneetje zodat de ring er niet uitvalt. De ring wordt gestoken met een houten pistooltje. De combinaties bestaan uit een rijder en een steekster. De combinatie die de meeste ringen steekt wordt Fries kampioen!
 
Het Nationaal Concours Hippique Dokkum organiseert dit jaar het Fries Kampioenschap. Het Fries Kampioenschap Ringrijden is voor leden van Het Friese Tuigpaard en de Friese Aanspanning. De zeven beste aanspanningen van beide verenigingen hebben zich voor dit kampioenschap geplaatst en strijden zaterdag om de titel!
 
De rijders verzamelen met hun steeksters op het parkeerterrein voor Hogedijken 20, om de rijtuigen in te spannen. Rond 10:30 uur rijden de veertien combinaties door de historische binnenstad (via de Strobosserweg, Woudpoortbrug, Keppelstraat, Doorbraak, De Dijk, De Zijl, Diepswal, Op de Hoogte,
Oostersingel, Koornmarkt, Grote Breedstraat, Kleine Breedstraat, Diepswal, De Zijl, Vlasstraat, Keppelstraat, Woudpoortbrug, Woudweg) naar de Bronlaan in Dokkum.
 
Om 11.00 uur  klinkt het officiële startsein voor het Fries Kampioenschap ringsteken. Bent u ook benieuwd naar de historische Friese sjezen en de prachtige Friese kostuums? Kom naar de Bronlaan, de toegang is gratis!
 

December

September

Maart

December

Maart

Februari

December

Maart

December

September

Juni

Mei

December

September

Juni

Mei

Juni

Mei

April

December

Oktober

Augustus

Juli

Juni

Mei

April

Maart

Juni

Sponsoren

https://www.hostingreviews.website